Kamper

Norsk Topphockey

 

På gjensyn

Markus Søberg spiller ikke i Oilers kommende sesong. #93 kom til Stavanger foran sesongen 2016/2017 og står bokført med 259 kamper i klubben. Det er med andre ord en av kontuitetsbærerne i lagets solide norske stamme vi takker for følget. For denne gang i alle fall.

 

Markus har nemlig bare godt å si om årene i Stavanger og kommer gjerne tilbake om det legger seg til rette ved en senere anledning.

– Årene i Oilers har vært fantastiske. Sarah og jeg har ikke solgt huset for å si det slik. Vi leier bare ut i første omgang. Ikke meg imot om jeg sitter her når karrieren er over om 10 år, sier Markus til oilers.no.

Nå ønsker han seg imidlertid videre.

Vi ønsker rett og slett å se og oppleve noe nytt. Akkurat nå vet jeg faktisk ikke hvor jeg lander, men det det jobbes med forskjellige alternativ utenfor Norge, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Duellene mellom Markus Søberg og storebror Steffen i mål for Vålerenga har vært en snakkis i DNB Arena de siste årene. Her setter førstnevnte inn den avgjørende straffen i møte mellom lagene vinteren 2019. (foto: Lars Kristian Aalgaard)

Manglerudgutten med fortid fra både norsk, svensk og nordamerikansk hockey kan se tilbake på seks sesonger i DNB Arena. Han synes det er vanskelig å peke på et eksakt høydepunkt.

– For all del, de to NM-gullene henger høyt. Jeg synes imidlertid også jeg har utviklet meg som spiller gjennom årene. Det er viktig for meg, sier Oilers’ lynving, som fortsetter med å rose samholdet i laget.

– Jeg tar mange vennskap for livet med meg fra oilersgarderoben. Gull og medgang er en ting, men vi ser også tilbake på krevende år med pandemi og avbrutte sesonger. Også da klarte vi å ha det fint sammen og ta vare på hverandre, sier Markus.

Og hvem skal passe på Tommy nå?

– Jeg må nok få gutta på Facetime en gang iblant og høre hvordan han klarer seg, sier Markus og ler. Han har aldri lagt skjul på at forholdet til naboen i garderoben er av det spesielle slaget.

Nå går imidlertid veien videre. Først en velfortjent tur til varmere strøk.

– Det stemmer. 10 dager i Spania skal bli deilig, så får vi se hva som skjer med ny klubb. Dere er uansett ikke kvitt meg helt ennå. Jeg skal trene med gutta i Stavanger når barmatkstreninger starter opp, avslutter Markus Søberg til oilers.no.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Halloween-kampen mot Sparta 30. oktober ble en av mange minneverdige kvelder for Markus Søbergs i hans foreløpig siste sesong i Oilers. Her kriger han inn 2-0 scoringen på Jake Paterson. (foto: Lars Kristian Aalgaard)

Tall og fakta 

  • Markus Søberg kan i denne omgang se tilbake på seks sesonger i Oilers.
  • Han sitter igjen med to kongepokaler og tre seriegull.
  • #93 står bokført med totalt 259 kamper for klubben.
  • Han har i løpet av disse notert seg for 169 poeng, fordelt på 72 scoringer og 97 assist.
  • Du kan lese alle tall og fakta fra årene i Oilers på #oilersstats.

På gjensyn Markus!