Kamper

Norsk Topphockey

 

#tilbake

Så klarte vi det altså. Det vi satte oss som mål da sesongen startet i august. Tilbake på isen. Tilbake på kamp. Tilbake til fellesskap. Back to Victory. Søndagens siste og avgjørende seier mot Storhamar i NM-finalen satte et vidunderlig sportslig punktum for sesongen 2021/2022.

 

Takk til dere alle, som fortsatte å drømme da sesongen ble stoppet før sluttspill i 2020. Som holdt takten av We Will Rock You i kroppen og to år senere endelig fikk betalt da Queen-klassikeren gikk over til We Are The Champions i CC Amfi søndag kveld.

En spesiell sesong

Og som våre mange «tilbakemeldinger» indikerer, handler denne sesongen om mye mer enn puck, kølle og antall scoringer. At Byttå e tebake i Stavanger er selvsagt prikken over i’en, men årene med pandemi har satt langt mer på vent. Vårt motto SAMMEN er vi sterke får også, bokstavlig talt, en ny vår i 2022. Det er vakkert. Familiearrangementet utenfor DNB Arena dagen etter gull sa vel det meste. Tusen takk til alle som tok turen og bidro til festen!

Byttå e tebake i byen! (foto: Ernst Falch)

Og det er ikke bare A-laget til gutta som har levert på isen denne sesongen. Våre elitelag på U20 og U18 i tillegg til Oilers Kvinner Elite spilte alle finalerunden i sine sluttspill. De to sistnevnte ble også seriemestre.

Så glemmer vi selvsagt ikke Superlaget, som satte ny rekord da de banket regjerende serie- og norgesmester 27-0 i november. Kjekt at vi også fikk arrangert kamp mellom Superlaget og U20 denne vinteren. Et oppgjør mot Kvinner Elite var også på planen, men siste rest av korona-nedstenging kom i veien. Så det gleder vi oss til neste sesong.

Den sportslige bredden i Oilersfamilien er solid. Våre juniorlag og ikke minst Oilers Kvinner Elite leverte sterke resultater sesongen 2021/2022 og spilte alle om medaljer i sine sluttspill.

Oilersfamilien har også fått nye medlemmer denne våren. Utgangspunktet er tragisk, men desto viktigere for oss å stå for våre verdier og vise omsorg i praktis. Det ukrainske ungdomslaget Sdyshor 2007 med familier har blitt en del av klubben, og forholdene i hjembyen Kharkiv gir dessverre lite håp om snarlig retur. Nettverket rundt laget hadde nylig møte hvor vi jobbet ut fra et årsperspektiv for ungguttas opphold.

Det vil kreve mye av oss, men også gi oss mandedobbelt tilbake. Vi vil i løpet av uken komme med mer informasjon om hvordan den enkelte kan bidra, men minner i første omgang om draktauksjonen (som vil gå inn for landing i begynnelsen av mai) og vår VIPPS-kampanje. Send gjerne din støtte til #10161 merket Ukraina. Alle bidrag, små eller store, kommer godt med.

Oilersfamilien har fått et nytt lag. I tiden som kommer skal vi sørge for at Sdyshor 2007 får et meningsfullt opphold i Norge før de skal tilbake til sine nærmeste i Kharkiv. (foto: Igor Vyshnevskyi)

Veien videre

Nå skal det selvsagt suges litt på karamellen, men det går ikke mange ukene før gutta er tilbake i trening og alle som jobber rundt laget blar over til sesongen 2022/2023 i kalenderen. Vi er for eksempel klare for Champions Hockey League igjen. For å nevne en av flere godbiter!

Du får selvsagt alt om lagbygget og andre nyheter inn mot ny sesong på oilers.no og våre sosiale medier. Bare å henge med videre med andre ord.

Vil du ønsker å nyte de siste vibrasjonene fra sluttspillet litt til er sluttspillportal fremdeles åpen på denne linken.

Eller kanskje en herlig bildekavalkade fra den siste avgjørende kampen i CC Amfi gir mersmak? Klikk på bildet under får å se mer.  Takk til Hamar-fotograf Fredrik Hagen for bidraget.

Foto: Fredrik Hagen