Kamper

Norsk Topphockey

 

Toppkamp

Det drar seg til i GET-ligaen. En femtedel av seriespillet gjenstår. Gullet skal i år som i fjor gjøres opp mellom Oilers og Lørenskog. Rivalene møtes to lørdager på rad. Helgens oppgjør i DNB Arena er først ut. 

Med fare for å misbruke klisjeer, de kommende oppgjørene mellom Oilers og Lørenskog kvalifiserer definitivt til begreper som seriefinaler og sekspoengskamper. Selvsagt skal det spilles mye hockey før tabellen oppsummeres 28. februar, også etter de to toppkampene. At de interne møtene mellom gullrivalene får stor betydning trenger man derimot ikke doktorgrad i matematikk for å regne seg frem til.

Dan Kissel og Jeff Jakaitis har utkjempet mange dueller de seneste sesongene, ikke minst en spennende finaleserie våren 2016. Her fra et tidligere oppgjør denne sesongen. (foto: Oddmund Sola)

Fortellingen Oilers vs Lørenskog er for øvrig fyldig lesing, kort ligahistorie til tross. Lagene kjenner hverandre godt, etter å blant annet ha møtt hverandre i fire sluttspillsserier siden 2011. Senest forrige vår kjempet de en jevn og spennende NM-finale som til slutt endte med seier 4-2 i kamper til Oilers.

I seriesammenheng har lagene møtt hverandre 45 ganger. Status er 31-14 i favør Oilers. Lørenskog har imidlertid slått serielederen fem ganger i DNB Arena. Ingen bortelag har bedre statistikk på vår hjemmebane.

For flere tall og fakta anbefaler vi vår medieguide på denne linken.

Peter Lorentzen (bildet) og Oilers står med to hjemmeseiere mot gullrival Lørenskog så langt denne sesongen. Får vi mer å juble for denne lørdagen? (foto: Oddmund Sola)

Troppen

Anders Henriksen og Markus Søberg er begge ute med skader. Videre står Eirik Salsten over denne lørdagen grunnet sykdom.

Mange har vært spente på om nykommer Eric Nystrom fikk arbeids- og oppholdstillatelse på plass til helgens toppoppgjør. Det gjorde han ikke. Vi krysser fingrene for at #24 kan aksle oilersdrakta mot Kongsvinger i Kongshallen neste torsdag.

Petter Røste Fossen og Henrik Medhus treffer supporterne og signerer program utenfor Oilersshoppen etter kampen mot Lørenskog.