Målrik moro

Mange av publikummerene hadde ikke en gang funnet plassene sine før Oilers var i ledelsen. Lucia fant Vigier helt alene foran mål og canadieren gjorde ingen feil. En kjempestart for Oilers, men Frisk så ikke ut til å rystes nevneverdig av starten, og var på et par farlige visitter hos Jonas Wikstøl som startet sin andre kamp for sesongen.

Men så, halveis i perioden, og med skuddstatistikken 3-4 i favør gjestene så avgjøres kampen i løpet av noen minutter. Jacob Lagace legger på til 2-0 i ubalanse fra skrå vinkel, før Markus Søberg scorer sitt tredje mål på fire kamper etter å ha gått målløs de elleve første i sesongen. Lars Christian Rødne styrer nydelig inn 4-0 bare halvannet minutt etter Lagace startet målshowet.

Åpningsperioden ble et festfyrverkeri i DNB Arena. #10 var en av spillerne som tegnet seg på scoringslisten. (foto: Oddmund Sola)

Ett par minutter senere blir kaptein Forsberg med på scoringsshowet og «Oilersdödaren» i Frisks mål, Nicklas Dahlberg, har fått mer enn nok og er på benken nesten før pucken har truffet nettmaskene. Ole Morten Furseth tar over i mål for gjestene og holder nullen resten av perioden.

Når andre periode begynner blir det fort klart at det ene laget er ferdig med kampen og det andre ikke. Oilers hadde allerede innkassert poengene, mens Frisk fremdeles mente at poeng var innen rekkevidde. Frisk dominerte perioden fra start til slutt, og bare en god Wikstøl i målet hindrer dem i å komme nærmere enn til 5-2. Bovim og Bonis scorer Frisk mål i en periode Oilers nok vil glemme fortest mulig.

Man må anta at hjemmelaget fikk teksten høylytt referert av Todd Bjorkstrand i andre pause, for det var et langt mer disiplinert lag som kom utpå i tredje periode. Frisk var fremdeles det førende laget, de måtte jo angripe, men nå fikk de ikke lenger fritt spillerom i Oilers sone.

Frisk’s siste håp røk med ni minutter igjen av kampen. Med tre mål å ta igjen prøver Frisks nye coach Hillman å ta ut keeper med dropp dypt i Oilers sone. Frisk vinner droppen, men skuddet fra blå blokkeres og Phil Lane plukker opp den løse pucken og sender den over hele isen og i åpent mål. Frisk kommer tilbake til tre mål bak etter en redusering av Thompson med fem minutter igjen, men tiden renner ut og alle poengene blir igjen i Stavanger.

Kveldens oilersstjerner:

*** Johannes Johannessen – På isen ved fire av Oilers mål og bidrar som alltid begge veier.

** Jonas Wikstøl – Unggutten holder Oilers inne i kampen når resten av laget sover bort andre periode.

* Jacob Lagace – Dagens mål når han ute av balanse får satt pucken i mål fra skrått hold. En assist og.

Tekst: Tobias Eiken